STRATEGIEGESPREK

1:1 persoonlijk adviesgesprek

Binnen 90 minuten een nieuw perspectief op jouw tarief

Wil jij het tarief hanteren dat overeenkomt met de waarde van jouw werk? Binnen 90 minuten krijg je een advies om jouw arbeidsmarktwaarde te verbeteren en het juiste tarief te kunnen hanteren.

STRATEGIEGESPREK

1:1 persoonlijk adviesgesprek

Binnen 90 minuten een nieuw perspectief op jouw tarief

Wil jij het tarief hanteren dat overeenkomt met de waarde van jouw werk? Binnen 90 minuten krijg je een advies om jouw arbeidsmarktwaarde te verbeteren en het juiste tarief te kunnen hanteren.

Welk resultaat zet jij iedere dag neer? Welke impact maak jij met jouw werk en wat voor waarde heeft dit voor jouw opdrachtgever? Deze waarde zetten we in de derde stap om naar een tarief.

Inzicht in de waarde van jouw werk

Weerspiegelt jouw huidige tarief of die waarde? Kun je meer verdienen? Meestal wel, leert de ervaring. In dit gesprek leg ik je uit waarom en overleggen we welk tarief passend voor je is.

Feedback op je huidige tarief

Wanneer je weet welke impact je maakt, het resultaat dat je daarmee neerzet voor je opdrachtgever, en de waarde die het heeft, is het tijd om dat tarief te gaan verdienen. We maken samen een strategie zodat je dit in praktijk toe kunt passen.

Advies voor je gewenste tarief

Heb jij de hoogte van jouw tarief vastgesteld op basis van externe factoren?

En twijfel je of dit tarief wel passend is voor het werk dat je doet?

Jij hebt je tarief vastgesteld op basis van wat je concurrenten verdienen, wat de markt voorschrijft (‘marktconform’) en/of wat de opdrachtgever vindt dat jouw werk waard mag zijn.

Het zijn veelal externe factoren de je tarief hebben bepaald, en die niets zeggen over de waarde van jouw werk.

Maar, hoe bepaal je nu precies het juiste tarief? Waar moet je rekening mee houden? Hoe hang je een prijskaartje aan de impact die je met jouw werk maakt?

Het is zo gemakkelijk niet om objectief naar je eigen werk, en het resultaat van je inspanningen te kijken, en externe factoren (zoals de markt) hierbij uit te sluiten.

highDSC06151

Toen ik de impact van mijn werk realiseerde, kon ik staan voor het tarief dat mijn werk waard was

Ik voelde me een tijd lang niet gewaardeerd, vooral door mezelf. Ik wist dat ik ontzettend goed was in wat ik deed maar ik bleef binnen het ‘uurtje-factuurtje’ model hangen op een tarief waar ik maar niet in omhoog durfde te gaan. Mijn werk was het waard, maar ik kreeg het niet voor elkaar omdat ik bang was dat ik mezelf de markt uit zou prijzen.

Onterechte angst, zo bleek achteraf. Toen ik voor mezelf helder kreeg wat nu echt de impact van mijn werk is en ik dit duidelijk onder woorden kon brengen, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn klanten, merkte ik dat het helemaal niet zo lastig was mijn tarief te verhogen.

Ik merkte met de onderbouwing die ik had en de impact en waarde die ik iedere dag leverde met mijn werk, dat ik niet alleen heel krachtig kon gaan staan voor het resultaat dat ik leverde, maar ook voor de prijs die daarvoor betaald mocht worden.

Mijn werk is uniek, mijn resultaat is uniek, en daar hoort een prijs tegenover te staan die mijn waarde weerspiegelt.

En dat geldt ook voor jou!

Wat feiten op een rij

Veel mensen mensen schatten hun werk van minder waarde dan het daadwerkelijk is. Ze zien de uitzonderlijke dingen die ze doen als normaal, terwijl ze eigenlijk veel impact maken en van grote waarde zijn voor hun werk- of opdrachtgever. Deze mensen krijgen structureel te weinig betaald.

Lager tarief door blinde vlek

Minder dan 1 op de 3 ondernemers verhoogt jaarlijks zijn of haar tarief. De meeste ondernemers laten hun tarief nog altijd door externe factoren (zoals de markt of de opdrachtgever) bepalen. Ongeacht het feit dat ondernemers elk jaar groeien en ontwikkelen, blijft het tarief vaak ongewijzigd.

Geen verhoging van het tarief

60% van de ondernemers die ik spreek verlaagt het tarief vanuit angst om afgewezen te worden voor een nieuwe opdracht. Deze ondernemer spelen liever ‘op safe’ en leveren in op hun waarde dan dat ze de opdracht mogelijk aan hun neus voorbij zien gaan.

Tarief verlagen vanuit angst

De meeste mensen laten hun tarief bepalen door externe factoren

De route naar het verhogen van jouw (arbeidsmarkt)waarde

stap 1:

Vul het Persoonlijk Profiel in

Nadat je hebt afgerekend krijg je direct het Persoonlijk Profiel in je mailbox. In dit profiel tref je een aantal vragen die je in mag vullen ter voorbereiding op ons gesprek.

*NB: voor het voeren van dit gesprek deel je persoonlijke informatie omtrent je tarief.

stap 2:

Plan jouw gesprek

Wanneer je het Persoonlijk Profiel hebt ingevuld kun je dit naar mij toesturen en een gesprek plannen op een moment dat het voor jou uitkomt via de link die je hebt ontvangen.

Stap 3:

Jouw gesprek

We spreken elkaar 90 minuten digitaal via Teams of Zoom. In dit gesprek bespreken we de waarde van je werk en welke impact je maakt. Ik geef je feedback op je huidige tarief en we sluiten af met tips om je gewenste tarief toe te passen in praktijk.

Stap 4:

Check-in

Na een paar weken check ik nog even bij je in. Het is niet de bedoeling dat je kansen laat liggen natuurlijk, en soms is het wel zo fijn om nog even kort van gedachten te kunnen wisselen met elkaar.

Dit gesprek helpt je inzicht krijgen in de relevantie van jouw huidige tarief

Het gesprek geeft je meer informatie over de potentie die jouw tarief heeft, en directe handvatten om jouw waarde te verzilveren op de arbeidsmarkt

'Je zelfwaarde bepaalt je inkomen, niet andersom.
Werk aan het versterken van je innerlijke waarde, en je zult zien dat het zich weerspiegelt in alle aspecten van je leven, inclusief je financiën' -Robin Sharma

STRATEGIEGESPREK

€198,-

*vrijgesteld van btw

”Een sessie met Tamara van zo’n 90 minuten heeft me een veel beter perspectief gegeven op welke manier ik een gesprek in kan gaan: vanuit je capaciteiten en kwaliteiten je waarde verwoorden. Dit heeft nu al tot enkele zeer constructieve gesprekken geleid waarin mogelijkheden besproken zijn om me een passende rol te bieden en tot een overeenkomst te komen”

– Douwe –

Hoe weet ik of het Strategiegesprek bij mij past?

Dit gesprek past bij je als...

Dit gesprek past niet bij je als...

tevredenheidsgarantie

Na dit gesprek weet jij precies of het tarief dat jij nu ontvangt of voor ogen hebt past bij jouw werkzaamheden, en bij het resultaat dat jij neerzet voor jouw klant(en). Je krijgt inzicht in de mogelijkheden die je hebt om je tarief eventueel te verhogen, en tips om dit in praktijk te kunnen bewerkstelligen.

highDSC05804

Ik werk met zzp'ers die hun waarde op de markt krachtiger willen profileren

Als ervaren ondernemer heb ik met vallen en opstaan twee succesvolle bedrijven opgebouwd. Hierbij heb ik diverse dienstverleningsmodellen toegepast, altijd met mijn waarde, de vrijheid die ik wenste en de impact die ik wilde maken als uitgangspunt.

Mijn jarenlange ervaring als recruiter, jobhunter, en mentor/coach (voor onder andere CEO’s, recruiters en HR-managers) heeft me diepgaande inzichten verschaft in hoe mensen hun waarde kunnen herkennen en verzilveren op de arbeidsmarkt.

Met mijn achtergrond als Toegepast Cognitief Psycholoog en NLP Practitioner, gecombineerd met uitgebreide coaching ervaring, beschik ik over de juiste tools om zzp’ers te helpen niet-helpende patronen te doorbreken en hen te begeleiden naar persoonlijke en professionele groei.

highDSC05869

''Wanneer je leert hoeveel je waard bent, zul je stoppen met het geven van korting''

Ik zag het veel gebeuren aan de andere kant van de sollicitatietafel; zzp’ers die een te laag tarief hanteerden, hun werk onvoldoende op waarde schatten en tarief inleverden omdat ze bang waren een klus te laten schieten. Ik zag veel waarde verloren gaan waar zzp’ers niet goed konden uitleggen wat de impact van hun werk is, en welk resultaat ze precies neerzetten voor hun klant.
Dit resulteerde veelal in een afwijzing, een lager tarief of een niet passende opdracht.
Er gaat veel waarde verloren daar waar zzp’ers hun eigen waarde onvoldoende kennen of naar voren kunnen brengen.

Mijn diepgaande kennis over de arbeidsmarkt stelt mij in staat jou optimaal te begeleiden naar de waarde die jouw werk.

Blijf je vasthouden aan een 'marktconform' tarief terwijl je weet dat je werk meer waard is dan dat? Laat jij je tarief liever bepalen door je opdrachtgever of door je concurrent?

De keuze is aan jou

Blijf onveranderd en houd wat je hebt of ga dit gesprek met mij aan en krijg inzicht in alle kansen die je nu laat liggen

STRATEGIEGESPREK

€198,-

*vrijgesteld van btw

Welke vragen heb je nog?

Ik beantwoord ze graag voor je!

Het gesprek gaat vooral over het verbeteren van jouw arbeidsmarktwaarde. Dat kan zijn omdat jij binnenkort een onderhandeling hebt of een gesprek met een potentiële klant. Het kan ook zijn dat je graag je tarief (opnieuw) bekijkt om te toetsen of jouw tarief wel past bij het resultaat en de impact die jij levert met jouw werk. De inhoud is dus vooral afhankelijk van jouw specifieke situatie en vraag. Daarover kun je alles kwijt in de voorbereiding die je van mij krijgt.

Jazeker, en nog meer dan dat. Door mijn jarenlange ervaring als ondernemer, recruiter en mijn uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt weet ik precies wat jij kunt vragen op de arbeidsmarkt – nadat we hebben ingezoomd op de waarde die jij levert – en kan ik jou tevens de beste tips geven om deze waarde ook echt te gaan verzilveren. Wil jij dus na het gesprek naar huis gaan met een bedrag, dan zorgen we ervoor dat dit duidelijk is.

Jazeker, het gesprek gaat vooral over jouw (arbeidsmarkt)waarde. Als je die kent, dan kun je jezelf ook veel beter profileren en presenteren tijdens een klantgesprek of een onderhandeling

Je deelt in dit gesprek wat je met me wilt delen maar als je wilt dat ik iets vertel over je huidige tarief dan heb ik die informatie wel nodig. Dit kun je allemaal invullen in het ‘Persoonlijk Profiel’ dat je direct na aankoop toegestuurd krijgt. De informatie die je met mij deelt behandel ik vertrouwelijk en wordt na ons gesprek vernietigd.

Wanneer je de aankoop hebt gedaan krijg je direct de link naar mijn agenda waarmee je een afspraak in kunt plannen (daarbij krijg je ook het ‘Persoonlijk Profiel’ toegestuurd. Over het algemeen kan dit binnen 48 uur. Heb je sneller een gesprek nodig kun je altijd contact met me opnemen zodat we een afspraak kunnen maken.

Copyright © 2024

Tamara Rood
Gemaakt met
door Coolpixel