STRATEGIEGESPREK

1:1 persoonlijk adviesgesprek

Binnen 90 minuten een nieuw perspectief op jouw salaris of tarief

Verdien het inkomen dat overeenkomt met de waarde van jouw werk. Binnen slechts 90 minuten een advies om jouw arbeidsmarktwaarde te verbeteren

STRATEGIEGESPREK

1:1 persoonlijk adviesgesprek

Binnen 90 minuten een nieuw perspectief op jouw tarief of salaris

Verdien het inkomen dat overeenkomt met de waarde van jouw werk. Binnen slechts 90 minuten een advies om jouw arbeidsmarktwaarde te verbeteren

Welk resultaat zet jij iedere dag neer? Welke impact maak jij met jouw werk en wat voor waarde heeft dit voor jouw werk- of opdrachtgever? Deze waarde zetten we in de derde stap om naar een geldbedrag.

Inzicht in de waarde van jouw werk

Weerspiegelt jouw huidige tarief of salaris die waarde? Kun je meer verdienen? Meestal wel, leert de ervaring. In dit gesprek leg ik je uit waarom en overleggen we welk tarief of salaris passend voor je is.

Feedback op je huidige tarief of salaris

Wanneer je weet welke impact je maakt, het resultaat dat je daarmee neerzet voor je werk- of opdrachtgever, en de waarde die het heeft, is het tijd om dat tarief of salaris te gaan verdienen. Ik geef je advies hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Advies voor je gewenste tarief of salaris

Twijfel je over de hoogte van je tarief of salaris?

Ga je binnenkort een salarisonderhandeling in of twijfel je over het tarief dat je als ondernemer kunt vragen?

Stel jij jezelf weleens de vraag of je meer kunt verdienen dan je nu doet? Of vraag je je af welk tarief of salaris nu écht passend is bij de impact die jij met je werk maakt?

Als dit soort vragen blijven terug komen bij je, is dit meestal het geval.

Maar, hoe bepaal je nu precies het juiste tarief of salaris? Waar moet je rekening mee houden? Hoe hang je een prijskaartje aan de waarde van jouw werk?

Het is zo gemakkelijk niet om objectief naar je eigen werk, en het resultaat van jouw werk te kijken, en externe factoren (zoals de markt) hierbij uit te sluiten.

highDSC06151

Ik heb mezelf lange tijd niet gewaardeerd gevoeld op mijn werk

Ik maakte teveel uren, ik werkte hard want ik had passie voor mijn werk en hart voor de zaak, maar ik vond dat de kwaliteit en het resultaat dat ik neerzette niet opwoog tegen de waardering die ik kreeg.

Mijn beoordelingen waren altijd goed maar buiten de beoordelingen om hoorde ik vaak niets en mijn salaris was niet wat ik vond dat mijn werk waard was.

Ik voelde me niet gezien en niet gewaardeerd. Totdat ik besloot dat mijn werk meer waard was dan dit.

Ik werkte aan mijn eigenwaarde, wist welke impact ik maakte met mijn werk en wat voor bedrag ik daarvoor kon vragen, en ging daar krachtig voor gaan. Het begint namelijk bij mij.

Ik moet mezelf waarderen, en als ik dat niet doe, zal een ander dit zéker niet doen.

 

Wat feiten op een rij

Veel mensen mensen schatten hun werk van minder waarde dan het daadwerkelijk is. Ze zien de uitzonderlijke dingen die ze doen als normaal, terwijl ze eigenlijk veel impact maken en van grote waarde zijn voor hun werk- of opdrachtgever. Deze mensen krijgen structureel te weinig betaald.

Lagere waardebepaling

Minder dan 1 op de 3 ondernemers verhoogt jaarlijks zijn of haar tarief. De meeste ondernemers laten hun tarief nog altijd door externe factoren (zoals de markt of de opdrachtgever) bepalen. Ongeacht het feit dat ondernemers elk jaar groeien en ontwikkelen, blijft het tarief vaak ongewijzigd.

Geen verhoging van het tarief

De meeste sollicitanten nemen hun huidige salaris als uitgangspunt bij het bepalen van het salaris voor een nieuwe baan. Dit salaris is vanwege groei & ontwikkeling veelal achterhaald en in de meeste gevallen te laag.

Het huidige salaris als uitgangspunt

De meeste mensen laten hun tarief of salaris bepalen door externe factoren

De route naar het verhogen van jouw (arbeidsmarkt)waarde

stap 1:

Vul het Persoonlijk Profiel in

Nadat je hebt afgerekend krijg je direct het Persoonlijk Profiel in je mailbox. In dit profiel tref je een aantal vragen die je in mag vullen ter voorbereiding op ons gesprek.

*NB: voor het voeren van dit gesprek deel je persoonlijke informatie omtrent je salaris of tarief.

stap 2:

Plan jouw gesprek

Wanneer je het Persoonlijk Profiel hebt ingevuld kun je dit naar mij toesturen en een gesprek plannen op een moment dat het voor jou uitkomt via de link die je hebt ontvangen.

Stap 3:

Jouw gesprek

We spreken elkaar 90 minuten digitaal via Teams of Zoom. In dit gesprek bespreken we de waarde van je werk en welke impact je maakt. Ik geef je feedback op je huidige tarief of salaris en we sluiten af met tips om je gewenste inkomen te claimen in praktijk.

Stap 4:

Check-in

Na een paar weken check ik nog even bij je in. Het is niet de bedoeling dat je kansen laat liggen natuurlijk, en soms is het wel zo fijn om nog even kort van gedachten te kunnen wisselen met elkaar.

Dit gesprek helpt je inzicht krijgen in de relevantie van jouw huidige salaris of tarief

Het gesprek geeft je meer informatie over de potentie die jouw inkomen heeft, en directe handvatten om jouw waarde te verzilveren op de arbeidsmarkt

"Je zelfwaarde bepaalt je inkomen, niet andersom. Werk aan het versterken van je innerlijke waarde, en je zult zien dat het zich weerspiegelt in alle aspecten van je leven, inclusief je financiën'' -Robin Sharma

STRATEGIEGESPREK

€198,-

excl.21% btw

Hoe weet ik of het Strategiegesprek bij mij past?

Dit gesprek past bij je als...

Dit gesprek past niet bij je als...

tevredenheidsgarantie

Na dit gesprek weet jij precies of het salaris of tarief dat jij nu ontvangt of voor ogen hebt past bij jouw werkzaamheden en bij het resultaat dat jij neerzet voor jouw werkgever of opdrachtgever. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden die je hebt om je tarief of salaris eventueel te verhogen, en krijgt tips om dit in praktijk te kunnen bewerkstelligen.

highDSC05804

Als coach werk ik met werknemers en ondernemers die zichzelf krachtiger kunnen profileren door in hun waarde te stappen en deze te claimen

Met ruime ervaring als recruiter, jobhunter en mentor/coach voor recruiters, CEO’s en HR-managers, heb ik diepgaande inzichten verworven om mensen te begeleiden bij het doorbreken van patronen en het aanbrengen van veranderingen. Mijn opleiding tot toegepast cognitief psycholoog heeft me geholpen om de menselijke psyche te begrijpen en stelt mij in staat mensen effectief te begeleiden naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Mijn opleiding en ervaring geven mij de juiste handvatten om ondernemers en werknemers optimaal te ondersteunen bij het activeren van hun onbenutte potentieel.

highDSC05869

''Wanneer je leert hoeveel je waard bent, zul je stoppen met het geven van korting''

Ik heb veertien jaar aan de andere kant van de sollicitatietafel gezeten waar ik het gedrag rondom salaris- en tariefonderhandelingen nauwkeurig heb kunnen bestuderen. Tevens heb ik gezien waar mensen toe in staat zijn, welke talenten ze meebrengen en hoe weinig ze hier eigenlijk van benutten. Hiermee heb ik een goede radar voor onbenut potentieel ontwikkeld.

Mijn diepgaande kennis over de arbeidsmarkt stelt mij in staat jou optimaal te begeleiden.

Blijf je in het duister tasten wat de waarde van jouw werk is in euro's? Blijf je hopen op een omgeving die verandert zonder zelf actie te ondernemen, of onderneem je zelf actie?

De keuze is aan jou

Blijf onveranderd en houd wat je hebt of ga dit gesprek met mij aan en krijg inzicht in alle kansen die je nu laat liggen

STRATEGIEGESPREK

€198,-

excl.21% btw

Welke vragen heb je nog?

Ik beantwoord ze graag voor je!

Het gesprek gaat vooral over het verbeteren van jouw arbeidsmarktwaarde. Dat kan zijn omdat jij binnenkort een salarisonderhandeling hebt of een sollicitatiegesprek. Het kan ook zijn dat je graag je tarief of salaris (opnieuw) bekijkt om te toetsen of jouw tarief of salaris wel past bij het resultaat en de impact die jij levert met jouw werk. De inhoud is dus vooral ook afhankelijk van jouw specifieke situatie en vraag. Daarover kun je alles kwijt in de voorbereiding die je van mij kriijgt.

Jazeker, en nog meer dan dat. Door mijn jarenlange ervaring als recruiter en mijn uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt weet ik precies wat jij kunt vragen op de arbeidsmarkt – nadat we hebben ingezoomd op de waarde die jij levert – en kan ik jou tevens de beste tips geven om deze waarde ook echt te gaan verzilveren. Wil jij dus na het gesprek naar huis gaan met een bedrag, dan zorgen we ervoor dat dit duidelijk is.

Jazeker, het gesprek gaat vooral over jouw (arbeidsmarkt)waarde. Als je die kent, dan kun je jezelf ook veel beter profileren en presenteren tijdens een sollicitatiegesprek of een salarisonderhandeling

Je deelt in dit gesprek wat je met me wilt delen maar als je wilt dat ik iets vertel over je huidige salaris of tarief dan heb ik die informatie wel nodig. Dit kun je allemaal invullen in het ‘Persoonlijk Profiel’ dat je direct na aankoop toegestuurd krijgt. De informatie die je met mij deelt behandel ik vertrouwelijk en wordt na ons gesprek vernietigd.

Wanneer je de aankoop hebt gedaan krijg je direct de link naar mijn agenda waarmee je een afspraak in kunt plannen (daarbij krijg je ook het ‘Persoonlijk Profiel’ toegestuurd. Over het algemeen kan dit binnen 48 uur. Heb je sneller een gesprek nodig kun je altijd contact met me opnemen zodat we een afspraak kunnen maken.

Copyright © 2024

Tamara Rood
| Privacyverklaring | Algemene voorwaarden
Gemaakt met
door Coolpixel