Hoe kan ik een beter (werk) leven voor mezelf inrichten?

Plopt deze vraag weleens bij je op? Deze vraag was de brandstof om mijn eigen (werk)leven op een andere manier in te richten.

De behoefte om uit de ‘ratrace’ te ontsnappen, je agenda niet meer te laten bepalen door een ander en meer te doen van wat je écht leuk vindt, én er ook nog eens het juiste tarief of salaris voor te ontvangen is voor veel mensen groot.

Wellicht denk je dat dit onhaalbaar is. Dat je genoegen moet nemen met de dingen die je ogenschijnlijk niet kunt veranderen. ”Je kunt niet alles hebben”. De stap naar iets onbekends is groot en de garantie dat het oplevert wat je wenst is er niet.

Je wilt een stap zetten maar je weet niet hoe, je weet niet waar te beginnen om je arbeidsmarktwaarde te zien en écht te kunnen verzilveren. Je weet niet hoe je je talent en je werk op waarde moet schatten.

Wat je hierbij helpt is inzicht in waar jouw talent op de juiste plek is, en wat de impact is die jij maakt met jouw werk en en prijskaartje dat daaraan mag hangen. 

Voel je je overweldigd en weet je niet waar te beginnen? Dit is precies waar ik werknemers en ondernemers in begeleid. Mijn methode biedt hiervoor de juiste handvatten.

Laat dit gevoel van ongenoegen niet langer doorsudderen. Neem de controle over je (werk) leven terug en ontdek hoe je jouw waarde en talent krachtig kunt inzetten en uitdragen!

Ik geloof namelijk wel dat je alles kunt hebben. Sterker nog, ik nodig je uit om alles te hebben.

Ontdek Jouw Waarde

Je houdt van het werk dat je doet, het is je passie en vol overgave besteedt je hier het grootste gedeelte van je dag aan. Je zet grootste resultaten neer voor je opdrachtgever(s)/werkgever en soms ga je daar iets te snel aan voorbij. Je staat niet altijd stil bij het feit dat je écht goed bent in wat je doet.

Je weet hoeveel impact je maakt, je weet ook dat je meer waard bent dan het inkomen dat je daar nu voor binnen krijgt

Hoe bepaal je nu je waarde?

Hoe krijg je inzicht in alle resultaten die je neerzet en de impact die je maakt?

En hoe bepaal je het juiste tarief of salaris en koppel je dit aan je resultaat?

Hoe kun je je werkgever overtuigen van jouw waarde?

Hoe kun je sterker in je onderhandeling worden?

Hoe kun je een tarief voorleggen bij je opdrachtgever zonder dat je moet onderhandelen?

Bij mij ben je op de juiste plek. Samen duiken we dieper in jouw waarde, zodat je deze kunt ontdekken. We verbeteren je waardigheden en we zorgen ervoor dat jij het inkomen kunt claimen dat je waard bent!

We zorgen ervoor dat je jezelf krachtig kunt profileren op de arbeidsmarkt!

highDSC05836_2048p_2048p

Mijn naam is Tamara

Ik moedig ondernemers en werknemers aan hun waarde op de arbeidsmarkt te verbeteren én te verzilveren

Ik heb mezelf lange tijd niet gezien en gewaardeerd gevoeld. Ik had hart voor de zaak, maakte veel uren, verzette veel werk en maakte enorm veel impact met wat ik deed. Maar, ik kreeg er niet naar betaald en ik kreeg er ook – in mijn ogen – weinig waardering voor. Ook als ondernemer liep ik er tegenaan dat mijn tarief niet klopte met het resultaat dat ik neerzette, ik ergerde me aan het ‘marktconforme’ uurtarief want ik wilde betaald worden voor mijn resultaat en niet voor mijn tijd of voor de norm die de markt voorschrijft. Dit bleek echter niet ‘normaal’.

Ik besloot het daarom anders te doen, volgens mijn norm. Ik koos ervoor mijn tijd niet meer in te ruilen voor geld en diep in mijn eigen waarde te duiken. Ik heb gewerkt aan alle redenen waarom ik me niet gewaardeerd voelde en mijn zelfvertrouwen verbeterd. Ik besloot een prijskaartje voor mijn werk te vragen dat mijn resultaat en impact reflecteerde, niet de gespendeerde tijd.

Sindsdien is er geen klant meer geweest die onderhandelt over mijn prijzen en wordt mijn werk op waarde geschat, omdat ík het op waarde schat. Hierdoor voel ik me meer dan eens gezien en gewaardeerd. Vooral door mezelf.

highDSC05894_2048p_2048p

Je moet eerst jezelf waarderen voordat een ander jou kan waarderen

Dit is waar het begint, en wat ik ondernemers en werknemers leer. We beseffen dit vaak zelf niet, maar wij zijn ons eigen grootste obstakel naar groei met onze aannames en belemmerende overtuigingen.

Wat ik in 14 jaar ervaring als recruiter, coach, jobhunter en mentor heb gezien is dat de meeste mensen hun werk niet alleen lager waarderen dan het is en daarmee dan ook te weinig geld vragen voor wat ze neerzetten met hun werk maar ook niet goed weten welk talent ze hebben en hoe ze dit talent in kunnen zetten. De meeste mensen gebruiken maar een fractie van hun potentieel en zetten dat ook nog eens in voor zaken waar ze helemaal niet blij van worden. Daarmee leveren zij niet alleen in op hun werkplezier maar ook op de verdiensten voor de impact die ze iedere dag maken.

Om dit te veranderen is moed en stevigheid vereist. Vertrouwen in jezelf, inzicht in wat je kunt en wilt (en wat niet), in je werk en in je waarde, én inzicht in de prijs die je hiervoor mag vragen. Waarbij lef en kracht om in die waarde te stappen niet mogen ontbreken.

''Ik onderhandel niet. Ik ken mijn waarde, ik sta sterk in mijn waarde en ik houd vast aan mijn waarde. Ik sta voor het resultaat dat ik lever en de impact die ik maak met mijn werk. Over mijn waarde valt niet te onderhandelen''

– Jouw toekomstige zelf

Hoe onze samenwerking eruit zal zien?

Als we ervoor kiezen om samen te werken, zal ik je begeleiden bij het uitstippelen van het pad naar het (h)erkennen van je waarde, het matchen van je talent en het verhogen van je inkomen.

Nadat we jouw doel(en) helder hebben gedefinieerd zorgen we voor een duidelijk stappenplan, én goede voorbereiding om dit in praktijk waar te maken.

Mijn benadering is praktisch en down-to-earth. Ik zal je theoretische kennis bijbrengen, maar ik zal je vooral aanmoedigen om in de praktijk aan de slag te gaan en barrières te doorbreken. Ik moedig je aan en vier samen met jou je successen, maar het is belangrijk te realiseren dat jij aan het stuur zit van deze successen. Ze vallen of staan met jouw acties.

Ik ben sterk betrokken en creëer een veilige omgeving waarin jij vrij kunt delen wat nodig is, zodat ik je zo goed mogelijk kan begeleiden. Ik fungeer als jouw spiegel en zal je reflecteren, zelfs als je dat misschien soms liever niet wilt. Immers, daarvoor schakel je mij in. Mijn aanpak is direct, open en transparant. Soms zul je dingen horen die je misschien liever wilt vermijden, maar die wel van essentieel belang zijn voor jouw groei en ontwikkeling.

Drie manieren om met mij samen te werken

Samenwerken vanuit een volledig op maat gemaakt traject? Dat kan! Neem contact op voor de opties.

1:1 samenwerking

 Je kunt instappen in een van mijn programma’s om jouw doel(en) te realiseren en samen in een krachtige community te groeien en ontwikkelen met mensen waarvan je kunt leren

Programma

Heb je graag eenmalig advies nodig of een expert blik op jouw situatie? Wil je je voorbereiden op een salaris- of tarief onderhandeling? Dan biedt mijn ‘Strategiegesprek’ daar de mogelijkheid toe.

Eenmalig gesprek

Volg mijn programma 'Empower je Arbeidsmarktwaarde' om je talent te (h)erkennen, je waarde te matchen en je inkomen te verhogen
Waarom je met mij zou willen werken?

Wat je ziet, is wat je krijgt. Ik spreek vanuit mijn hart en benader jou vanuit de potentie die ik zie

”Ik wil een beter (werk) leven voor mezelf inrichten”. In a nutshell is dit de voornaamste vraag die ik in mijn begeleiding beantwoord.

Mijn overtuiging is dat werk er is om ons te dienen, om ons leven op zo een manier in te richten dat wij ons mooiste leven kunnen leven en dat we werk kunnen doen waar we vol passie impact mee maken op de wereld.

Wanneer jij je werk laat dienen om jouw mooiste leven te leven, kun je meer impact maken op de wereld, meer delen en meer geven

Ik geef je inzicht in de vele manieren om je werk zo in te richten dat je hier niet alleen meer geld mee kunt verdienen – omdat je je waarde (h)erkent – maar je ook meer plezier en vrijheid in je (werkende) leven kunt ervaren.

Mijn perspectief is gebaseerd op jouw potentieel, en ik benader jou vanuit het talent dat ik zie.

Mijn doel is om jou het werk en inkomen te laten verkrijgen dat past bij jouw waarde. Dat doe jij door jezelf – met mijn hulp – krachtig in die waarde te positioneren.

Het voordeel hierbij is dat je niet alleen je werk en inkomen transformeert. Wanneer je je waarde leert kennen zul je ook op andere vlakken in je leven geen korting meer geven en genoegen nemen met minder dan je verdient.

Mijn missie is om deze verandering in gang te zetten bij je zodat je voortaan zelfverzekerd je waarde kunt claimen, op alle gebieden in je leven!

Wil je de mogelijkheden verkennen om jouw waarde op de arbeidsmarkt te verzilveren en een beter (werk) leven voor jezelf inrichten? Plan vooral een afspraak in!